10 Najpopularnijih tipova web sajtova koje možete napraviti u WordPress-u

10 najpopulatnijih web sajtova u wordpressu

Podelite:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kada govorimo o WordPressu, gotovo svi to povezuju sa stvaranjem bloga, iako je to tačno. U početku je WordPress bio zamišljen da razvija blogove; Vremenom je, zahvaljujući svojoj fleksibilnosti da integriše dodatke i teme, transformisan u istinskog menadžera sadržaja, više nego u menadžera blogova.

WordPress vam omogućava da kreirate različite vrste web sajtova, gotovo za sve potrebe. Kao što smo već rekli, najbolja stvar u WordPress-u je njegova fleksibilnost. Ipak, pored ovoga, takođe je vrlo prilagodljiv.

1. Blog web sajt

Naravno, osnovna funkcija WordPress CMS-a bila je stvaranje bloga. Web blog, koji se obično naziva «blog», je blog ili novina na kojem možete objaviti sve vrste sadržaja. Danas se koristi kao rešenje za onlajn časopise, internet novine i mnoge druge digitalne medije. Ili zašto ne, da objavite nešto što vas zanima na ličnom blogu.

2. Portfolio

Još jedna korisna funkcija WordPress-a su teme koje vam omogućavaju da transformišete svoju web stranicu u kompletan portfolio profesionalnih usluga. Možete pokazati svetu svoje veštine, posao koji radite i ostaviti sve spremno da bi vas potencijalni klijenti mogli kontaktirati.

3. Korporativni web sajt

Stvaranje web stranice za vaše lokalno ili digitalno preduzeće je vrlo jednostavno uz wordPress. Korporativna web stranica izgrađena pomoću WordPress-a omogućava vam da svoje usluge i proizvode prikazujete svetu bez ograničenja; omogućiće vam interakciju sa svojim kupcima pomoću sistema za ćaskanje, ulaznica i još mnogo toga.

4. Internet prodavnica

Ako na svoju korporativnu web stranicu dodate mogućnost prodaje proizvoda i usluga na internetu, onda WordPress postaje idealno rešenje tako da putem Interneta možete da dođete do bilo kog klijenta na svetu. Upravljaćete svojim proizvodima, brisati, menjati i dodavati, kontrolisati cene, opisivati svaki proizvod koji nudite, imati virtuelnu korpu, kontrolisati vrstu valuta i dodavati razne oblike plaćanja kao što su kreditna kartica, Paypal, pouzećem itd.

Jedan od najpopularnijih WordPress dodataka za pretvaranje vaše veb lokacije u e-trgovinu je Woocommerce.

5. Web recenzije

Veb lokacije za pregled su sve više u modi, a u VordPress-u ih je takođe moguće učiniti zahvaljujući VP recenzijama kupaca. Ova vrsta dodataka vam omogućava da date mišljenje, a pre svega, dozvolite korisnicima da dele svoje mišljenje o proizvodima ili uslugama spoljnih kompanija.

Pisanje recenzije je sve lakše uz VordPress i njegovu veliku fleksibilnost, pomažući tako da vaše iskustvo dobije pozitivno ili negativno, kao i mogućnost da i drugi komuniciraju sa komentarima itd.

6. Web sajtovi sa članovima

Ako planirate da ponudite uslugu, kurs ili proizvod koji je namenjen odabranoj publici koja je spremna da to plati, onda je WordPress najbolji za vas u tom scenariju. Kao i u prethodnim opcijama, instaliranjem dodatka za članstvo, možete da imate web sajt 100% spreman za prijem novih članova, prihvatanje uplata i davanje materijala za koji su došli.

7. Landing Page

Kada radite u digitalnom marketingu, jedna od najvažnijih stvari, posebno ako vodite reklamne kampanje u pretraživačima kao što su Google ili društvene mreže, je stvaranje relevantne odredišne stranice sa dobrim dizajnom i dinamičkim sadržajem (koji se menja).

WordPress izbegava ručno programiranje odredišnih stranica. Omogućava vam da ih napravite za nekoliko minuta pomoću prilagodljivih dizajna, uključujući obrasce za kontakt i sve što vam je potrebno da biste najbolje iskoristili plaćene posete kampanji.

8. Demo stranica

Ako ste web programer, možete da koristite WordPress da biste kreirali demo ili demo stranice koje vam omogućavaju da pokažete kako funkcionišu određene funkcije ili aplikacije koje ste programirali i opise i grafike kako biste klijentu pokazali nešto slično onome što bi mogao da pristupi i unajmi vaše usluge.

9. Online magazin ili novine

Kao što smo ranije rekli, WordPress je idealna platforma za objavljivanje novinarskih i novinskih članaka ili manje formalnih članaka koji su deo časopisa ili digitalnog časopisa. Zahvaljujući mogućnostima rukovanja sa više autora, urednika i administratora, pruža vam veliku fleksibilnost za rad u timovima.

10. Stranica sa biografiom

Ako tražite posao, WordPress nudi mnogo dodataka koji vam omogućavaju da jednostavnu stranicu pretvorite u kompletnu biografiju spremnu za deljenje na društvenim mrežama ili putem e-pošte. Zauzvrat, to će vam omogućiti da ažurirate sadržaj kad god vam zatreba u nekoliko minuta.