Seo optimizacija
za Google

Bolje pozicioniranje na internet pretraživačima.

Šta dobijate SEO optimizacijom?

Bolju poziciju na Google-u

Bolju interakciju s korisnicima

Veći promet na sajtu

Više kupaca

Bolju organsku pretragu

Veću zaradu

Seo optimizacija web sajta je složen i dugotrajan proces rada na web sajtu kako bi se ispunila određena pravila i očekivanja koja su vezana kako za kvalitetan sadržaj, tako i za što bolju interakciju korisnika s web sajtom. Cilj ovoga jeste da uverimo Google da je naš sajt na internetu prava i verodostojna stvar i da će ljudima to biti od koristi da vide. Da bi se to i ostvarilo, postoje dva puta. Jedan je putem plaćenih oglasa Google-u, a drugi jeste organska pretraga za šta nam treba dobra SEO optimizacija. Nemojte se zavarati i misliti da se prva mesta na listama internet pretraživača postižu tako što je dovoljno da platite oglase za svoj web sajt. 

Čak i kada vam uzima novac za iste, Google ima mnogobrojan spisak uslova koje je neophodno ispuniti da bi vam uopšte dozvolio da zaobiđete konkurenciju i dospete na neko od prva četiri plaćena mesta sa svojim web sajtom. Shodno tome, opet dolazimo do zaključka da je za rangiranje web sajtova od ključnog značaja SEO optimizacija. SEO optimizacija je složen proces u kome je potrebno ispuniti određene uslove koji će vas dovesti do boljeg pozicioniranja i samim tim vam doneti i više pretraga na internetu. Dobro je poznato da se većina korisnika zadržava samo na prvoj strani Google-a, što automatski govori o značaju i prednosti da se nađete na istoj. 

Više posetilaca = više potencijalnih kupaca = veća zarada. Na SEO optimizaciju morate posmatrati kao na investiciju, a ne na trošak, jer svaki dobar korak vas može popeti na vodeća mesta Google-a i samim tim dovesti do novih klijenata. U krajnjem slučaju, ona je danas i neizbežna ako želite da ostvarite neke značajnije rezultate putem online platformi. Zato cena SEO optimizacije uglavnom nikad nije unapred definisana, već je pre svega neophodno sagledati sve trenutne aspekte da bi se mogla izvršiti detaljna analiza svih potrebnih promena na vašem sajtu. 

Često se dešava da se cene optimizacije kreću i više od cene samih web sajtova, ali zapravo to je i mala investicija spram one koju vam može doneti. Posredstvom SEO optimizacije ujedno radite i na svom marketingu, jer prve pozicije na internetu će vam odmogućiti dodatni kredibilitet. Ne zaboravite da je internet marketing reklama kao i svaka druga. Samo optimizovanje sajta nije nimalo jednostavan proces, pre svega zbog Google-ovih algoritama koji se konstantno menjaju. 

Čak ni vrhunski SEO stručnjak vam nikad neće garantovati prvu poziciju na internetu, jer znaju koliki je to proces i koliko Google može da ide u nedogled s pravilima i zahtevima. U suštini, kad govorimo o SEO optimizaciji, jedino pravilo je da tu uvek ima posla. Što svom sajtu, samim tim i biznisu, omogućite bolju SEO optimizaciju, omogućili ste sebi bolju reklamu, a to za sobom naravno povlači i veću zaradu.